Stella og farfar gir ut bok. Magne Gunnar Vegel Stella Schramm Vegel gir ut boken Den eventyrlige historien til Gamle Bamsa og Lille Bamsen 2

Stella og farfar gir inntektene til Flyktningehjelpen.

Stella og farfar gir ut bok. Magne Gunnar Vegel Stella Schramm Vegel gir ut boken Den eventyrlige historien til Gamle Bamsa og Lille Bamsen 2

Vi sitter i en stue i Skjæret i Sylling, med Holsfjorden som nærmeste nabo. Det dufter av deilig eplekakebakst og kaffe, og på bordet ligger en stor bunke bøker. To teddybjørner har også plassert seg på bordet og bivåner det hele.

Stella spiller fotball på «verdens beste» jentelag i Heggedal som snart skal delta på Tranbycupen. Stella er også med i en barneteatergruppe i Asker og liker veldig godt å spille teater og synge. Under coronatiden så laget hun og pappa «HeggisTV» der Stella var programleder. Hun liker å tegne og skrive historier, og akkurat nå holder hun på med å lage en lokal avis på skolen sin. Stella fikk de to teddybjørnene etter pappa da hun var fem år gammel. Hun forteller at de nå bor i barbiehuset sammen med barbiedukkene, og nå er Stella blitt forfatter, i en alder av kun 8 år!

Magne Gunnar Vegel Stella Schramm Vegel

Magne Gunnar er ingeniør og har jobbet med fornybar energi og spesielt solenergi i hele sin yrkeskarriere. Han forteller; Den tekniske utviklingen har vært fantastisk, og jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe over store deler av verden. Den siste jobben min, etter at jeg ble pensjonist, var som prosjektleder for den planlagte mathallen i Lier, et prosjekt som dessverre stoppet opp etter forprosjektet. Vi flyttet fra Drammen til Sylling for 5 år siden og nyter pensjonisttilværelsen på Skjæret her i Sylling. Her får jeg drive med hobbyene mine som er turer i Finnemarka og å spille trompet i Hennum-musikken.

Teddybjørnenes reise

En stor og en liten teddybjørn ble laget på en leketøysfabrikk i USA i 1955, og kom til Norge som julepresang til en liten gutt samme året. Denne gutten har nå blitt farfar selv, og de to teddybjørnene er gamle og slitne, etter av å ha vært lekt med gjennom 3 generasjoner over snart 70 år. Livet til disse to teddybjørnene har blitt til en den flotte trykksaken med tittelen: «Den eventyrlige historien til Gamle Bamsa og Lille Bamsen».

Magne Gunnar Vegel som bor i Sylling, og barnebarnet Stella Schramm Vegel, som blir 9 år i oktober og går på Heggedal skole i Asker, har skrevet historien om de to teddybjørnene som kom fra Amerika for lenge siden.

Hvordan ble boka til?

Farfar forteller: Vi brukte nesten ett år på å skrive ned alle historiene, og vi har hatt det utrolig gøy på veien. Å kunne skrive og skape en barnebok sammen med et barnebarn har vært en fin opplevelse for både Stella og meg. Dette er ekte historier fra tre generasjoner, og forhåpentlig morsomt å lese både for oss besteforeldre og for de små.  Her er det både humor og glede, men selvsagt også triste perioder når de blir pakket bort, før neste generasjoner henter de opp igjen, for å leke med teddybjørnene.

Vi hadde egentlig ikke tenkt å publisere dette i en bok, forteller Magne Gunnar, men Hans Olaf Heslien fra Bokforlaget Mellom2permer, i Sylling, fikk lese manuskriptet og var overbevist om at dette kunne bli en morsom barnebok.

Første opplag på 30 bøker ble trykket i sommer, og forsvant raskt til familie og venner, som alle kjenner Gamle Bamsa og Lille Bamsen. Nå er andre opplag ferdig trykket, og i forrige uke markerte Stella, farfar Magne Gunnar og Bokforlaget Mellom2permer dette, med kaker og brus og signering av bøker.

For alt vi vet, så feiret de to teddybjørnene utgivelsen av sine eventyrlige historier, sammen med barbiedukkene i barbiehuset til Stella.

Forfatterne gir bort inntektene til Flyktningehjelpen

Det er dramatiske tider i verden og alle barn i konfliktsoner trenger hjelp. Derfor har Stella, farfar og de to teddybjørnene besluttet, at salget av det andre opplaget av barneboka, uavkortet skal gå til Flyktningehjelpens arbeid for barn i Gaza. Barneboken selges for kr 250,- inkl. porto i Norge, og kan bestilles via en PM til meg på Facebook (kontakt oss i Bokforlaget Mellom2permer, og vi videreformidler). Oppgi navn og postadresse, så sendes boken til deg etter betaling på Vipps, med en hilsen fra Stella og farfar, og de to teddybjørnene.

Til forsiden