mellom2permer referanser Lier under andre verdenskrig

Lier under andre verdenskrig

I bokens åpning drar vi deg inn i den skjebnesvangre dagen i Lier, tirsdag 9. april 1940. Deretter ledes du videre inn i historien helt til frigjøringen med festdagene i mai 1945 og det etterfølgende oppgjøret.

På reisen gjennom disse fem årene kan du lese om krigshandlinger, motstandskamp og virksomheten på «den andre siden», men mest om hvordan lokalsamfunnet fungerte under krigens mange forordninger, påbud og forbud. Vi viser hvilke virkninger disse begrensningene førte til for administrasjonen av kommunen og for livet i liersamfunnet med blikket rettet mot skoler, organisasjoner, foreninger, kulturliv, kirke, landbruk, industri, transport, service, helse og omsorg.

Boken ble utgitt i forbindelse med to markeringer i 2020. Det var 75 år siden frigjøringen og 50 år siden Lier Historielag ble stiftet.

Ønsker du å kjøpe boka?

Format høyde 260 mm / bredde 195 mm
Antall sider 267
Pris kr 275,- + evnt porto

Copyright Lier historielag 2020 / 1000 bøker
Copyright Lier historielag 2021 / 1000 bøker

Det er fremdeles noen eksemplarer igjen som selges direkte av Lier historielag. Ved interesse, vennligst send oss i Bokforlaget Mellom2permer AS en melding i kontaktskjemaet under, så videreformidler vi kontakt . Du kan også finne kontaktinfo direkte til historielaget her.

   


   

  Lier Historielag har i flere år hatt meget godt samarbeide med Heslien, og har etter hvert fått god erfaring med han, både som designer og ombrekker.

  Han har hittil stått for arbeidet med fire av våre årbøker og sist, men ikke minst, den omfattende boka i stort format «Lier under andre verdenskrig».

  Dette var et meget krevende arbeide. I arbeidet samarbeidet Heslien meget godt med forfatter John Willy Jacobsen. Boka ble gitt ut i slutten av november 2020 i et opplag av 1000. Boken ble utsolgt før jul og det er besluttet å trykke opp et nytt opplag. Heslien er også engasjert i dette arbeidet. Han er lett å samarbeide med og har et våkent øye spesielt for gode løsninger i bearbeiding av bilder. Heslien har også vært engasjert til å «promotere» boken på facebook-sidene til Lier Historielag. Både forfatter John Willy Jacobsen og Lier Historielag kan gi Heslien de beste anbefalinger.

  Med vennlig hilsen på vegne av styret
  Svein Marfi
  Lier historielag

  Relaterte linker
  Lier Historielag John Willy Jacobsen Hans Olaf Heslien